Managementteam.

Tim Herbert - President & CEO

Dhr. Herbert beschikt over meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van de opzet en ontwikkeling van nieuwe bedrijven, met onder meer meer dan 10 jaar bij Medtronic, Inc. en de afgelopen 3 jaar bij Inspire Medical Systems. Hij heeft managementposities bekleed op het gebied van productontwikkeling, klinisch onderzoek, wet- en regelgeving, verkoop, marketing en vergoedingen in de gezondheidszorg. Dhr. Herbert is sinds 1996 werkzaam bij Inspire en nam in 1998 de leiding van de onderneming op zich. Dhr. Herbert is door zijn uitgebreide ervaring op het gebied van bedrijfsontwikkeling, alsmede door zijn gedetailleerde kennis van het Inspire-systeem, OSA als ziekte en de markt voor slaapdiagnose en -therapie bij uitstek geschikt om leiding te geven aan de Inspire-organisatie. Dhr. Herbert heeft een B.Sc. in elektrotechniek gehaald aan de North Dakota State University en een M.B.A. van de Universiteit van St. Thomas.

Randy Ban - Senior vice-president voor External Operations

Dhr. Ban is al sinds meer dan 20 jaar werkzaam in de sector voor medische apparatuur. Hierbij heeft hij een reeks van functies bekleed op het gebied van marketing, bedrijfsontwikkeling, verkoopmanagement en klinisch projectmanagement. Voordat dhr. Ban in dienst trad bij Inspire was hij werkzaam als vice-president voor de wereldwijde marketing bij de divisie Cardiac Rhythm Management van Boston Scientific (voorheen Guidant Corporation). Dhr. Ban gaf leiding aan en zette uitstekend presterende verkoopteams op tijdens zijn loopbaan als verkoopdirecteur bij Guidant Corporation. Hij begon zijn loopbaan in de groep voor ontwikkeling van medische apparatuur bij Eli Lilly and Company. Dhr. Ban heeft een B.Sc. in marketing en een M.B.A. gehaald aan de Universiteit van Indiana.

Mark Christopherson - Vice-president voor Product Development

Dhr. Christopherson beschikt over 18 jaar ervaring op het gebied van de ontwikkeling van actieve implanteerbare apparaten en therapieën, waaronder 15 jaar bij Medtronic, Inc. Zijn ervaring in programmamanagement omvat: implanteerbare neurologische stimulators, implanteerbare sensoren en sensordraden, externe apparaatbewaking en telemetrie, en therapieontwikkeling via onderzoek bij mensen en dieren. Hij heeft 30 octrooien in de V.S. op zijn naam staan en nog eens 22 octrooien die zijn aangevraagd. Dhr. Christopherson heeft een B.Sc. in natuurkunde gehaald aan de Bethel University en een B.S. en M.S. in elektrotechniek aan de Universiteit van Minnesota.

Quan Ni - Vice-president voor Research

Dhr. Ni heeft meer dan tien jaar ervaring in de industrie voor medische apparatuur. Voordat hij in dienst trad bij Inspire, gaf hij leiding aan een programma voor technologie-ontwikkeling van een neuromodulatietherapie ter bestrijding van hart- en vaatziekten in de divisie Cardiac Rhythm Management van Boston Scientific (voorheen Guidant Corporation). Quan ontwikkelde tevens vroege concepten voor geïmplanteerde oplossingen voor slaapapneu bij Guidant, en gaf leiding aan teams die zich richtten op het onderzoeken van de haalbaarheid van concepten, bedrijfsontwikkeling, en technologieontwikkeling en -overdracht. Dhr. Ni beschikt over 40 toegekende octrooien en heeft tal van artikelen gepubliceerd in tijdschriften. Hij heeft een B.S. in biomedische techniek gehaald aan de Jiantong Universiteit in Shanghai (China), een M.S. in Bioengineering aan de Universiteit van California in San Diego en een Ph.D. in Bioengineering aan de Universiteit van Utah.