"Eindelijk kan ik weer lekker fietsen en 's nachts ontspannen slapen!"

Bernard Kesler (68), gepensioneerde leraar*

Bernard Kesler weet waar hij het over heeft. De sportieve 68-jarige lijdt al bijna een decennium aan de typische symptomen: naast snurken is het vooral de stressvolle slaperigheid overdag en - ongebruikelijk voor hem, de moeilijk te behandelen hoge bloeddruk. Toevallig raakte hij op een feestje in gesprek met vrienden die al snel wisten hoe het zat: obstructieve slaapapneu.


Bernard Kesler

De vrouw van Bernard Kesler leed ook aan de ziekte van haar man. Vaak had ze geen andere keus dan naar de bank te gaan om te slapen. Maar zorgen om haar man dreef haar keer op keer de slaapkamer in: ''Ademt hij nog? - vroeg ik me altijd af, en ik ben toch weer uit angst", herinnert ze zich de slechte tijd.

“Ik ben een fervent wielrenner en vind het nog steeds heerlijk om met mijn vrienden op de racefiets door het Bergische Land te rijden, maar ik had gewoon niet de kracht om dat te doen. Ik wilde gewoon slapen. Ik wist dat het zo niet kon doorgaan en ging voor een slaapmedisch onderzoek.


 

 

Bij een digitaal patiëntenevent leerde hij meer over de innovatieve therapiemethode van de tongpacemaker en was hij direct enthousiast. Hij maakte direct een afspraak in het spreekuur van het dichtstbijzijnde behandelcentrum. Vanwege de goede geschiktheid voor deze therapie vond de procedure slechts enkele weken later plaats. Sinds het systeem geïmplanteerd en geactiveerd is, kan hij weer actief deelnemen aan het leven.“Mijn vrouw is gerustgesteld omdat ik 's nachts geen adempauzes meer heb. Ik voel me fris en uitgerust. Het was absoluut de juiste beslissing voor mij!”

Vat hij samen.


Hallo
kwaliteit van leven!

Ontdek de therapie met één druk op de knop - het alternatief voor CPAP. 

We kijken uit naar uw contactaanvraag.

* Deze fictieve patiëntverhalen zijn geïnspireerd op typische veldrapporten.


Heeft u vragen over Inspire-therapie?

Volgt u Inspire Sleep via onze sociale media kanalen.