De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, patiënten, cliënten en organisaties, is onze top-prioriteit. Lees over onze reactie m.b.t. COVID-19

Klaar met slaapapneu

Nachtelijke ademstops vormden een zware belasting voor de gezondheid en de relatie van Chris Schlosser. Dankzij de tongpacemaker kan hij weer een normaal leven leiden.Tijdens het autorijden in slaap gevallen

De geschoolde drukker Chris Schlosser pendelt regelmatig heen en weer tussen zijn werk in Darmstadt en zijn woonplaats Dresden. Tot drie jaar geleden had de Saks van geboorte op de lange rit steeds weer te kampen met zware vermoeidheid. Toen Chris Schlosser tijdens een autorit plotseling in een gevaarlijke secondeslaap viel, werd het hem duidelijk dat er iets niet klopte.

Ook zijn vrouw maakte zich ernstige zorgen, want ze merkte tot haar ontsteltenis dat de 52-jarige in zijn slaap steeds weer gedurende een periode van een aantal seconden tot wel anderhalve minuut geen ademhaalde.


Slaapapneu heeft levensbedreigende gevolgen

Zonder omhaal begon de 52-jarige aan een behandeling met een zogenaamd CPAP-master. Maar vanwege zijn lip-kaak-gehemeltespleet en versmalde neusgaten was Chris Schlosser aangewezen op een volledig gelaatsmasker, dat 's nachts steeds weer verschoof en hem ruw uit zijn slaap haalde.

Ook zijn echtgenote had te lijden onder het luidruchtige beademingsmasker, vertelt Chris Schlosser:

 

“Het was een martelgang zonder einde. Het masker klonk als een diepzeeduiker onder water. Bovendien ontsnapte er geregeld koude lucht uit het masker, zodat mijn vrouw verkouden werd. Daarom moest ik een kartonnen wand in ons bed plaatsen.”


Nieuw leven dankzij de juiste therapie


Het ontbrak de 52-jarige niet aan vastberadenheid. In totaal probeerde hij 25 verschillende maskers – maar geen enkel paste echt goed. Een alternatief voor zijn maskerodyssee werd hem niet geboden.

Toen Chris Schlosser op de radio over de Inspire Therapie hoorde, aarzelde hij niet lang en maakte een afspraak bij het dichtstbijzijnde behandelcentrum. Omdat de CPAP-therapie ondanks alle inzet bij Chris Schlosser onvoldoende effect opleverde, was hij een geschikte kandidaat voor de tongpacemaker.


Volkomen tevreden met de tongpacemaker

Drie maanden later werd het Inspire-systeem al bij Chris Schlosser geplaatst. De operatie verliep probleemloos en daarna voelde hij zich als herboren:

 

“Vroeger sliep ik 10 tot 12 uur op een dag en was toch moe. Op het werk was ik moe, ik was altijd moe. En nu is dat allemaal verdwenen,” vertelt Chris Schlosser dolenthousiast. “Het is onvoorstelbaar. Het is alsof je aan een nieuw leven begint.”


Heeft u vragen over Inspire-therapie?

Volgt u Inspire Sleep via onze sociale media kanalen.