Belangrijke veiligheidsinformatie

Belangrijke veiligheidsinformatie

Inspire-therapie is geïndiceerd voor matige tot ernstige obstructieve slaapapneu bij volwassen patiënten met een apneu-hypopneu-index (AHI) tussen 20 en 50. Deze therapie kan worden gebruikt nadat u positieve luchtwegdrukbehandelingen hebt geprobeerd en deze niet hebben gewerkt, of u ze niet kon verdragen.

Uw arts zal uw toestand beoordelen om te bepalen of de Inspire-therapie voor u geschikt is. Inspire-therapie is bijvoorbeeld niet bedoeld voor patiënten met een volledige concentrische collaps ter hoogte van het zachte gehemelte, of patiënten bij wie centrale en gemengde apneu’s 25% of meer van hun apneu-hypopneu-index uitmaken. Patiënten die een MRI nodig hebben, moeten de Inspire-therapie met hun arts bespreken. Bovendien is de Inspire-therapie niet klinisch getest bij patiënten met een BMI van meer dan 32.

Zoals bij elk chirurgisch geïmplanteerde hulpmiddel zijn er risico’s verbonden aan het Inspire-systeem. Ten eerste zijn er risico’s verbonden aan de chirurgische procedure zelf zoals pijn, zwelling, tijdelijke zwakte van de tong, en infectie. Dit soort bijwerkingen is over het algemeen bij elke operatie te verwachten, en bijna al deze bijwerkingen gaan vanzelf of met behulp van medicatie binnen een paar weken of maanden over. In zeldzame gevallen was er sprake van parese en atrofie van de tong. Zodra de therapie is gestart, kunnen sommige patiënten het volgende ervaren: ongemak door de stimulatie, schuring van de tong, droge mond, en ongemak door de aanwezigheid van het hulpmiddel. Het merendeel van deze bijwerkingen gaat vanzelf over, met behulp van medicatie, of door aanpassing van de therapie-instellingen. U kunt geen diathermie ondergaan als bij u het Inspire-systeem is geïmplanteerd. Inspire-therapie werkt mogelijk niet voor iedereen. Uw arts moet mogelijk aanvullende stappen uitvoeren om uw slaapapneu te behandelen. Er zijn extra risico’s verbonden aan het verwijderen van het systeem.

Deze therapie is niet voor iedereen geschikt. Neem contact op met uw arts om te beslissen of de Inspire-therapie voor u mogelijk is. Voor meer informatie Belt u 1-844-OSA-HELP (1-844-672-4357), of klik hier om Inspire-producthandleidingen te bekijken.

800-341-000, Rev C


Heeft u vragen over Inspire-therapie?

Volgt u Inspire Sleep via onze sociale media kanalen.