Slaapapneu bracht zijn gezondheid in gevaar

Slaapapneu bracht zijn gezondheid in gevaar

Meerdere jaren lang leed Hanspeter H. aan luid snurken en nachtelijke ademstops, iets waar vooral zijn vrouw zich zorgen over maakte. Dankzij een innovatieve therapie kunnen ze nu allebei weer rustig slapen.Hij voelde zich moe en uitgeput

Hanspeter H. brengt zijn tijd het liefst door met vrouw en hond tijdens lange wandelingen. Samen genieten ze van de rust, waaraan het hen nog maar twee jaar geleden 's nachts ontbrak.

Vanwege een gebroken neustussenschot was de ervaren journalist een chronisch snurker. Ook de operatieve verwijdering van het zachte gehemelte kon daaraan niets veranderen.

Op een nacht ziet zijn vrouw dat haar echtgenoot steeds weer secondenlang geen ademhaalt en ze maakt zich grote zorgen. De ademstops hadden ook tot gevolg dat Hanspeter H. zich al langere tijd overdag moe en uitgeput voelde.

Daarop bracht de Münchenaar een bezoekje aan zijn KNO-arts, die hem direct doorverwees naar een slaaplaboratorium. Na een grondig slaapgeneeskundig onderzoek stond vast: Hanspeter H. lijdt aan de goeddeels onbekende volksziekte obstructieve slaapapneu (OSA).


CPAP-therapie werkte niet

Met een speciaal CPAP-ademmasker (Continuous Positive Airway Pressure) konden de symptomen aanvankelijk duidelijk worden teruggedrongen. Maar het kwam steeds vaker voor dat hij het ongemakkelijke masker 's nachts onbewust afdeed, zodat het effect van de therapie afnam.

Toen Hanspeter H. na negen jaar een chronische neusbijholteontsteking ontwikkelde, kon hij de CPAP-therapie niet meer voortzetten. Gevolg: het snurken, de gevaarlijke ademstops en de vermoeidheid overdag waren weer terug. De situatie was voor het echtpaar op lange termijn onhoudbaar.

“De nachtelijke ademstops waren vooral voor mijn vrouw erg belastend, omdat ze bang was dat ik helemaal zou stoppen met ademhalen.”


Tongpacemaker als innovatieve therapieoptie


Op een bijeenkomst die informatie bood over de tongpacemaker, hoorde Hanspeter H. over de Inspire Therapie.

Toen de pragmatische journalist deze optie ter ore kwam, aarzelde hij niet lang en ging naar het spreekuur in het dichtstbijzijnde behandelcentrum. Zes weken later vond de ingreep al plaats. Na de operatie is Hanspeter H. helemaal tevreden.

 

“De keuze voor Inspire Therapie is de beste die ik op medisch gebied ooit heb gemaakt. De voor- en nazorg waren goed te doen en ik voel me weer uitgerust en energiek.”


Eindelijk weer van het leven genieten

Met de Inspire Therapie is de rust eindelijk weergekeerd bij het echtpaar uit München.

 

“Mijn vrouw is gerustgesteld, omdat ik 's nachts geen ademstops meer heb. Bovendien vindt ze dat ik er weer veel fitter uitzie. En voor mij is de tongpacemaker natuurlijk een stuk relaxter dan het dagelijkse gehannes met het masker. Ademstops en snurken behoren tot het verleden.”


Hallo
kwaliteit van leven!

Ontdek de therapie met één druk op de knop - het alternatief voor CPAP. 

We kijken uit naar uw contactaanvraag.

Heeft u vragen over Inspire-therapie?

Volgt u Inspire Sleep via onze sociale media kanalen.