Zo kwam zij definitief van haar slaapapneu af

Zo kwam zij definitief van haar slaapapneu af

Altijd moe, niet uitgerust uit bed stappen en je werk niet meer kunnen doen. Lenette K. ontdekte haar slaapapneu doordat haar man opmerkte dat ze anders sliep. De juiste therapie gaf haar haar leven weer terug.Ze kon haar werk bijna niet meer doen

Haar werk als gastvrouw in een koffiecorner in het ziekenhuis doet ze met veel plezier en in haar vrije tijd wandelt ze graag met de hond. Ze genoot daar altijd enorm van, tot ze ineens helemaal geen energie meer had. Alles wat ze leuk vond, was helemaal niks meer aan. Haar man ontdekte een verandering in haar slaap.

“Jij slaapt zo raar. Je stopt met ademhalen en snurkt heel hard. Het is gewoon eng.”

Dat was de reden voor Lenette K. om naar de huisarts te gaan. Een slaapapneu had ze niet verwacht, daar had ze nog nooit eerder van gehoord.

 


CPAP-therapie vond ze verschrikkelijk

In het ziekenhuis werd al snel ontdekt dat Lenette’s ademhaling vaak stopte. Ze ging naar de longarts omdat ze haar een CPAP-ademmasker wilden geven, maar dat zag Lenette K. niet zitten. Ze werd doorgestuurd naar de kaakchirurg voor een beugel, en daarna hebben ze haar tong gelaserd.

“De slaapapneu was een jaar weg, maar kwam daarna weer terug.”

 

De innovatieve Inspire Therapie bleek wel geschikt

Lenette was dus weer terug bij af, maar er bleek nog een mogelijkheid: een tongpacemaker.

“Dat was echt heel goed nieuws. Ik vergeet de datum van de operatie nooit meer.”

Een maand na de operatie werd het Inspire-systeem geactiveerd. Een spannende dag, want het systeem ging ze toen voor het eerst gebruiken. De tongpacemaker duwt je tong naar buiten en dat was even wennen voor Lenette K.


Er is een leven na slaapapneu

Al snel na de operatie merkte Lenette dat ze zichzelf heel fit begon te voelen. Waar ze eerst 48 ademstops in één uur tijd had, waren dat er nu nog maar twee. Ze had nooit verwacht dat het zo snel verholpen kon zijn. Eindelijk kon ze de dingen waar ze voor haar slaapapneu zo van genoot, weer vol energie doen.

“Het is echt een wonder. De Inspire is zo makkelijk in gebruik. Je zet hem aan met een soort afstandsbediening en na acht uur gaat hij vanzelf weer uit. Het is gewoon echt een wonderding.”

 


Hallo
kwaliteit van leven!

Ontdek de therapie met één druk op de knop - het alternatief voor CPAP. 

We kijken uit naar uw contactaanvraag.

Heeft u vragen over Inspire-therapie?

Volgt u Inspire Sleep via onze sociale media kanalen.