Hoe gaan betroffenen om met obstructieve slaapapneu en hoe heeft Inspire Therapie hen daarbij geholpen? Hier vindt u de persoonlijke verhalen van patiënten.
Jean Pierre Klaassen was nooit uitgerust. Heftig snurken en ademstops zorgden ervoor dat hij altijd moe was. Dankzij de tongpacemaker gaat hij weer vol energie door het leven.
Altijd moe, niet uitgerust uit bed stappen en je werk niet meer kunnen doen. Lenette Kamsteeg ontdekte haar slaapapneu doordat haar man opmerkte dat ze anders sliep. De juiste therapie gaf haar haar leven weer terug.
Hanspeter Heckel had lange tijd te kampen met de gevolgen van een ernstige slaapapneu. De standaardbehandeling met een CPAP-masker bood op lange termijn geen verlichting van de symptomen. Echt geholpen was hij pas met de tongpacemaker.
Nog maar een paar jaar geleden waren zelfs eenvoudige dagelijkse activiteiten een hele opgave voor Ilona Mohr. Dit kwam door een ernstige vorm van slaapapneu. Een tongpacemaker kon haar ademstops tot een minimum beperken. Lees hoe het nu met haar gaat.
Degenen die 's nachts niet genoeg lucht krijgen - zoals Sascha Grabon - zijn vaak moe, prikkelbaar en kunnen zich overdag niet concentreren. Dit kan worden veroorzaakt door slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen zoals "obstructieve slaapapneu" (OSA).
Bernard Kesler weet waar hij het over heeft. De sportieve 68-jarige lijdt al bijna een decennium aan de typische symptomen: naast snurken is het vooral de stressvolle slaperigheid overdag en - ongebruikelijk voor hem, de moeilijk te behandelen hoge bloeddruk.
MEER WETEN
Voor een betere leesbaarheid wordt in de tekst de mannelijke vorm in het algemeen gebruikt. Deze formulering omvat alle personen in gelijke mate en is niet bedoeld om te discrimineren.
Neemt u vrijblijvend en kosteloos contact op per telefoon
(ma-vr: 9-17 uur) of per e-mail [email protected]