Slaapapneu putte hem uit

Slaapapneu putte hem uit

Jean Pierre K. was nooit uitgerust. Heftig snurken en ademstops zorgden ervoor dat hij altijd moe was. Dankzij de tongpacemaker gaat hij weer vol energie door het leven.Partner vroeg om verandering

De 52-jarige verpleger stond moe op en ging moe naar bed. Hij was nooit uitgerust en zijn concentratie ging achteruit. Langzamerhand raakte de Maastrichtenaar steeds vermoeider.

Hij ontdekte zijn ademhalingsstoornis door zijn partner. Die lag ’s nachts naast hem en merkte op dat hij enorm hard snurkte en soms zelfs kort stopte met ademhalen. Hij vroeg hem daar iets aan te laten doen. Zijn huisarts verwees hem door naar het ziekenhuis, waar slaaptests gedaan werden. Al snel werd een slaapapneu vastgesteld.

“Mijn ademstops waren heel erg hoog, ik had er 49 in één uur.”  


Verschillende behandelingen hielpen niet

Na de diagnose besloten de artsen een behandeling met het CPAP-masker te proberen. Die therapie bleek voor K. niet te helpen. Hij werd doorgestuurd naar de tandarts om een MRA-beugel aan te laten meten. Die beugel moet ervoor zorgen dat de luchtpijp vrijkomt, zodat er beter geademd kan worden. Dat testte hij een paar maanden, maar bleek niet voor hem weggelegd te zijn.

Toen ook die behandeling niet bleek te werken besloot een Amsterdamse arts de Maastrichter te opereren. Zijn tongbeen en het strottenhoofd werden vastgemaakt.

“De operatie verliep goed. Ik had meer zuurstof, maar de apneu was er niet mee weg.”Inspire Therapie was de oplossing

Uiteindelijk bleek de Inspire Therapie wél de juiste behandeling voor Jean-Pierre. Na de implantatie moest hij nog zes weken wachten en daarna werd het Inspire-systeem geactiveerd. Met een afstandsbediening zet hij nu zijn tongpacemaker aan, om vervolgens rustig in slaap te vallen.


Met energie van het leven genieten

Nu kan Jean Pierre K. weer doen en laten wat hij wil. Hij voelt zich energieker en zijn concentratie is verbeterd.

“Ik heb mijn leven echt weer terug.”

 


Hallo
kwaliteit van leven!

Ontdek de therapie met één druk op de knop - het alternatief voor CPAP. 

We kijken uit naar uw contactaanvraag.

Heeft u vragen over Inspire-therapie?

Volgt u Inspire Sleep via onze sociale media kanalen.