Slaapapneu nachtelijke ademstops hielden haar uit haar slaap

Nachtelijke ademstops beroofden haar van haar slaap

Vanwege een ernstige slaapapneu was Ilona M. constant moe en kon ze het dagelijks leven bijna niet meer aan. Dankzij een innovatieve therapie is ze nu weer actief en kan ze genieten van de tijd met haar geliefden.Ze voelde zich uitgeput en uitgeblust


Haar gezin betekent alles voor Ilona M. Na een zwaar auto-ongeluk is ze met vervroegd pensioen en geniet ze met haar geliefden en vrienden van haar vrije tijd. Vooral met haar kleindochter van zeven. Het is niet vanzelfsprekend dat ze nu zo veel energie voor haar kinderen en kleinkinderen heeft.

Nog maar pas geleden was ze voortdurend doodop en voelde zich uitgeblust. Zelfs eenvoudige bezigheden, zoals het bed opmaken, kostten haar steeds meer moeite. Ook haar kleindochter merkte dat er iets niet klopte:


“Oma, ik kom niet meer bij jou logeren hoor. Ik ben bang dat je straks geen adem meer haalt.”


Toen zag Ilona M. de ernst van de situatie in en ging naar de dokter.


Slaapziekte met gevaarlijke gevolgen

In een slaaplaboratorium werd uiteindelijk een ernstige vorm van obstructieve slaapapneu geconstateerd. Zonder adequate behandeling neemt voor mensen die hieraan lijden het risico duidelijk toe om allerlei vervolgaandoeningen te ontwikkelen, zoals hoge bloeddruk, hartkwalen of diabetes type II.

Om de symptomen terug te dringen, kreeg Ilona M. als therapie een CPAP-masker. Maar deze standaardbehandeling bood op lange termijn geen soelaas:

“Bij mijn auto-ongeluk heb ik beklemd gezeten en moest uit de auto worden geknipt. Sindsdien raak ik in paniek als het krap wordt. Elke avond heb ik weer opnieuw geprobeerd om het masker op te zetten, maar het ging gewoon niet”, vertelt Ilona M. nu.


Hoop dankzij innovatieve Inspire Therapie


Zonder beademingsmasker keerden de belastende symptomen terug. In eerste instantie kreeg Ilona M. geen alternatief voor de standaardtherapie aangeboden. Daarom probeerde ze te leren leven met de gevolgen van haar aandoening, totdat ze tijdens een slapeloze nacht toevallig op televisie een rapportage over OSA zag.

Daar werd de tongpacemaker gepresenteerd als alternatieve behandeloptie voor het CPAP-masker. Na de televisiebijdrage kreeg Ilona M. nieuwe hoop en ze maakte de volgende dag al een afspraak bij het dichtstbijzijnde behandelcentrum.

Daar werd beoordeeld of de 60-jarige geschikt was voor de therapie. Over de aanstaande operatie maakte Ilona M. zich niet druk:

 

“Ik had alleen maar hoop dat ik weer een normaal leven kon leiden en niet tijdens een gesprek in slaap viel.”

 

Ook haar behandelend arts wist al haar angst weg te nemen door haar uitvoerig over de procedure te informeren.


Een nieuw leven dankzij Inspire Therapie

Na de implantatie en activering van het Inspire-systeem voelde Ilona M. zich alsof de batterijen bij haar verwisseld waren. Dankzij de behandeling kreeg ze niet alleen meer energie, maar ze durfde ook nieuwe dingen te doen. Door haar voortdurende gebrek aan energie durfde ze niet aan een nieuwe relatie te beginnen. Maar sinds ongeveer een jaar staat er een nieuwe levensgezel aan haar zijde, met wie ze kan genieten van haar teruggewonnen leven. Ook haar familie is blij met het succes van de therapie – vooral haar kleindochter:

 

“Mijn kleintje is zo blij dat ik weer zo sterk ben. Ze vertelt dolenthousiast dat ze haar oma met een afstandsbediening heel gemakkelijk kan in- en uitschakelen.”


Hallo
kwaliteit van leven!

Ontdek de therapie met één druk op de knop - het alternatief voor CPAP. 

We kijken uit naar uw contactaanvraag.

Heeft u vragen over Inspire-therapie?

Volgt u Inspire Sleep via onze sociale media kanalen.